Стяуа заслужено спечели турнира “Юлиян Манзаров”“Бине, бине, бине,хай… шии шут! Урка, урка, урка” …Стяуа убедително води на Литекс в първия мач от турнира, но румънския треньор не сяда спокоен на мястото си, а окуражава своите играчи. Те пък се хвърлят в играта с ентусиазъм и всички сили сякаш са на косъм да загубят.  Това е четвъртото участие на букурещкия отбор в турнира и си личеше, че са дошли с твърдото намерение да спечелят. Всички съставки от рецептата за победители бяха налице – класни футболисти, добър треньор, сплотен колектив и добро обгрижване на момчетата от страна на клуба. ( Много ни се иска това последното да го получат и българските момчета, защото го заслужат, не по-малко.)
След съкрушителното 8:0 над ловешкия отбор и 4:1 срещу сборния отбор на момчета от северна България, водени от Бончо Генчев, под името Академик (Свищов), Стяуа убедително се насочи към финала.
Другият отбор –финалист , ЦСКА,  бе достоен съперник, след като удържа нулево равенство с отбора на Чавдар (Етрополе), току що завърнали  се от лагер в Шотландия и успя да победи коравите  черногорци от Йединство с 2:0.
Мачът за първото място започна с чудесен гол. В шестата минута Димитру Иринел отбеляза  за  0:1 във вратата на ЦСКА. Този резултат се запази през цялото първо полувреме, след пропуски пред вратите и на двата отбора. Футболистите на ЦСКА показаха характер и имаха голови положения, в 26-тата и в 43-тата минута, които Юлиян Ненов не успя да осъществи.
През втората част на мача вратарите и на двата отбора успяха да спасят опасни удари на Димитру Иринел и Владимир Иванов от ЦСКА. Румънските футболисти показаха класа и в техническо, и в тактическо отношение, и Александру Станчу увеличи головата разлика в 69-тата минута до 0:2. Крайният резултат – 3:1, се оформи в последните минути на мача. Отново Д.Иринел успя да отблежи във врата на ЦСКА и със завидното си постижение от шест гола за три мача, показа, че трябва да следим бъдещото му развитие с голям интерес. Футболистите на ЦСКА все пак записаха почетен гол в мача, а негов автор бе Александър Попов.
Срещата за купата “Юлиян Манзаров” донесе истинска наслада за зрителите заради хубавите голове и вълнуващата игра. И двата отбора играха със сърце и с искрено желание да спечелят. Радостта на победителите беше заразителна, а победените, макар и със сълзи в очите, се прибраха под овациите на публиката, заради мъжеството и сърцатата им игра.

---------------- 2013 Година -----------------
Крайно класиране и награди
Крайно класиране 1. Чавдар (Етрополе) 2. Единство (Черна Гора) 3. ЦСКА (София) 4. Стяуа (Букурещ) 5. Ботев (Пловдив) 6. Лудогорец...
Бюлетин 4 от 17.04.2014г.
Мач за 5 и 6 място “Ботев” /Пловдив/ - “Лудогорец” /Разград/ 2:0 15 мин 1:0 Рашко Ангелов 38 мин 2:0 Иван Андреев Жълт...
Програма за 17.04.2013г. /сряда/
10:00 ч. Мач за 5-то и 6-то място „Ботев” – „Лудогорец” /Ст. Стоп. Академия/ 10:00 ч. Мач...
Бюлетин 3 от 16.04.2013г.
Група „А” ...
Бюлетин 2 от 15.04.2013г.
Група „А” ...
Бюлетин 1 от 14.04.2013г.
Група „А” ...
ПРОГРАМА на X Международен турнир по футбол за юноши „Юлиян Манзаров”, град Свищов, 13 – 17 април 2013 г.
Подредбата на отборите в 2-те групи ПРОГРАМА на X Международен турнир по футбол за юноши „Юлиян Манзаров”, град Свищов,...
X Международен турнир по футбол за юноши „Юлиян Манзаров”
Турнирът ще се открие на 14.04.2013г. (неделя) от 9:00ч. на градския стадион. Мачовете ще се играят сутрин от 9:30ч. и след...
Участници в турнир 2013
ЦСКА (София) Стяуа (Букурещ) Единство ( Черна Гора) Ботев (Пловдив) Лудогорец (Разград) Чавдар (Етрополе)
X Международен турнир по футбол за юноши "Юлиян Манзаров" 2013 г.
Турнирът ще се проведе на 13-17 Април 2013г. в град Свищов
 < 1 2 3 4 >  Последна