Юли е роден 19 юни 1985.
Едно момче на осемнадесет, което можеше да постигне много. Не само във футбола. Дисциплиниран и упорит. Обичан, защото беше етичен и готов да помогне на всеки. Така постъпи и в последните мигове на живота си. Победи страха, за което посмъртно получи наградата за проявени мъжество и характер на Националния футболен синдикат. Остави ни безценен пример. Пример, който дава сили и воля за победа на съотборниците, на приятелите. Колко нереализирани победи! Колко върхове те чакаха! Признат от големите за еталон на професионализма във футбола. Днес почитаме паметта ти... А трябваше да празнуваме тържеството на твоята младост...
Последни публикации

С всяка изминала година, става все по-трудно да говорим за Юли без да изкривим и/или идеализираме неговия образ. Но с удивление, голямо вълнение и тиха тъга, вече седма година, се срещаме с нови и нови хора, в чийто живот, Юли има място. Днес, споделяме с вас, съчинението на Гергана Цветомирова от гр.Монтана.Благодарим ти, мило момиче, на теб и на твоето семейство!

Най-добрият човек, когото познавам

(съчинение)

Човекът, когото мога да нарека „най-добър”, не познавам лично, макар че много бих искала. Това е едно момче, за което всички чухме преди години, при трагичния инцидент с училищен автобус, обърнал се в ледените води на река Лим в Сърбия.

Момчето, за което пиша, се казва Юлиян Георгиев Манзаров.

В нощта на 4 април 2004 година автобус с деца от училище „Николай Катранов” в Свищов пътувал през Сърбия към България след екскурзия до Дубровник. Към 22 часа шофьорът загубил управление и автобусът паднал в придошлата река Лим. 18-годишният Юлиан успял да изплува от рейса и да се спаси, но веднага пак се гмурнал във водата да търси другите деца. Юлиян успял да извади от потъналия автобус няколко давещи се деца и продължил да се гмурка, макар да ставало все по-рисковано. При поредното гмуркане той не изплувал и спасените му другари напразно го чакали. Спасителните екипи намерили тялото на Юлиан на следващия ден, заклещено в купето на потъналия автобус.

Ако Юлиан бе предпочел да не се гмурка в ледените води на Лим, за да спасява други деца, то днес той би бил на 25 години. Вероятно вече би бил известен футболист, защото още тогава го смятали за голям талант и няколко отбора искали младежът да играе за тях. Юлиан можеше да има бляскава кариера на спортист, да получава висока заплата в някой български или чуждестранен клуб, да кара скъпа кола, да има щастливо семейство.... Той обаче предпочете да спаси живота на няколко деца и да рискува до край своя живот с надеждата да извади още някое дете от ледените води на река Лим. Заради тази постъпка Юлиан за мен е най-добрия човек, когото бих искала да познавам лично.

Днес в чест на Юлиан Манзаров се провеждат турнири по футбол, в няколко селища има негови паметни плочи. Хората са признателни за стореното от 18-годишното момче. Това обаче не прави по-малка скръбта на родителите и близките му, не го връща обратно при тях. Крепи ги само мисълта за добротата, която е направил преди да си отиде от този свят.

Гергана Цветомирова, 5 клас

ПМГ”Св.Климент Охридски” – гр.Монтана

Бащата на Юли - Георги Манзаров е новият президент на ПФК "Академик" Свищов. Това стана факт след като още на мача между "Академик"-1976 и "България"-ветерани, досегашният мажоритарен собственик на клуба Валентин Михов заяви, че е готов да предостави акциите си на Манзаров, в чието лице вижда надежда за футбола в гр. Свищов.

От тогава насам бъдещият нов президент е провел няколко срещи с Михов, кмета на Община Свищов, представители на "Булстрад", в които са били установени конкретните параметри, по които ще продължи да съществува отбора, част от които точки са включвали и финансирането на клуба. Името му ще остане ПФК "Академик" Свищов, а логото на спонсора "Булстрад" ще бъде изписано на фланелките.
Георги Манзаров заяви, че целта на клуба е да играе чисто, коректно, без уговорки, с професионализъм от страна на играчите, и най-вече с дух и мъжество. Принципи, които Юли следваше винаги.
Новият президент на "Академик" каза още, че желае публиката да дойде отново на стадиона, да бъде привлечена от изявите на отбора и ентусиазирано да го подкрепя във всеки един момент. Очакват се нови аспекти в отношенията публика - клуб, които да създадат повече лоялност между тях. Надеждата на новото ръкодовство е да се върне желанието и хъса, с който са играли футболистите на свищовския отбор в най-добрите периоди на клуба. Ще бъде направен списък на играчите, на които треньорския щаб желае да разчита през настоящия сезон като ще им бъдат предложени конкретни договори, които
футболистите да обмислят и решат дали ще приемат. Очаква се в отбора място да получат повече свищовски момчета като за в бъдеще целта е детско-юношеската школа да създава перспективни играчи, които да оформят облика на "Академик" и ако покажат талант и израстване защо да не продължат развитието си в по-големи отбори.
Старши треньор вече няма да е Георги Трендафилов, който остава да работи само в отбора на "Белене". На треньорския пост ще го наследи бившият футболист на свищовския клуб и работил дълги години в ДЮШ Тодор Борисов.
Стана ясно още, че другият свищовски отбор - "Елит" повече няма да съществува, а досегашният президент Валентин Иванов ще работи за "Академик".
Така две седмици преди началото на първенството бе извършена промяна във висшите етажи на управлението на "Академик", от което ще последват изменения и в организацията на всяко едно ниво на дейност в клуба.
Нека от този сайт да пожелаем успех на новото ръководство на ПФК "Академик"!
Деветнайсти юни е много специален ден!

Днес Юли щеше да стане на 23 години.Затваряме очи и се опитваме да си представим как щеше да изглежда , какъв би бил животът му като млад мъж, как би прегръщал малкия си племенник и нас..
Юли, пропускаш вече второ Европейско първенство по футбол ...Когато гледаме мачовете все си мислим, кой ли би станал любимия ти футболист, кой отбор би искал да е шампион?Холандия или Италия? А, може би някой друг?
Едно е сигурно, щеше много да се ядосаш от скандалите в ЦСКА и щеше да ти стане мъчно, че отново парите и нечестните хора опорочават играта, която толкова обичаше.
Юли, там горе не ти е нужен подарък от нашия, материалния свят, въпреки това ужасно много ни липсва сладостта от това да подарим нещо хубаво на най-милия и най-любимия ни човек.Сега ти подаряваме молитвите си, въздишките си, опитите да сдържаме сълзите си и огромната си любов към теб.
Затваряме очи и си те представяме рано сутрин на рождения ти ден - мама и тати нежно са се надвесили над теб, пръскат със студена вода съненото ти,усмихнато лице, и те прегръщат, и целуват, а ти се опитваш да спечелиш последни секунди сън...Това е началото на наи-хубавия ден през лятото за нас!

Обичаме те, Юли!
 < 1 2 3 4 >  Последна
От къде научихте за турнира?
Oт друго място
Oт интернет
Oт приятели
Послания
 • на 18 Октомври 2017 в 18:54 akarpage55 akarpage55 akarpage55 / /
  akarpage55 akarpage55 akarpage55
  https://akarpage.com https://akarpage.com/area/fifth-settlement/ https://akarpage.com/properties/heliopolis/ https://akarpage.com/properties/nasr-city/ https://akarpage.com/properties/hadayek-al-kobb/ https://akarpage.com/properties/maadi-and-helwan/ https://akarpage.com/properties/the-mohandes/ https://akarpage.com/properties/faisal/ https://akarpage.com/properties/al-haram/ https://akarpage.com/properties/nasr-city/ https://akarpage.com/properties/heliopolis/ https://akarpage.com/properties/lands/
 • на 18 Октомври 2017 в 18:54 akarpage55 akarpage55 akarpage55 / /
  akarpage55 akarpage55 akarpage55
  https://akarpage.com https://akarpage.com/area/fifth-settlement/ https://akarpage.com/properties/heliopolis/ https://akarpage.com/properties/nasr-city/ https://akarpage.com/properties/hadayek-al-kobb/ https://akarpage.com/properties/maadi-and-helwan/ https://akarpage.com/properties/the-mohandes/ https://akarpage.com/properties/faisal/ https://akarpage.com/properties/al-haram/ https://akarpage.com/properties/nasr-city/ https://akarpage.com/properties/heliopolis/ https://akarpage.com/properties/lands/
 • на 14 Октомври 2017 в 3:25 Yeezy-shoes / /
  Yeezy-shoes
  http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy outlet http://www.yeezy-outlet.us/ Cheap Yeezy boost 350 http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezys shoes http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy boost 350 v2 http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy outlet online http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy shoes outlet http://www.yeezy-outlet.us/ Adidas Yeezy http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy Shoes http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy Boost http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy Adidas http://www.yeezy-outlet.us/ Adidas Yeezy Boost 350 http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezys http://www.yeezy-outlet.us/ kanye west http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy http://www.yeezy-outlet.us/ Yeezy Boost 350 http://www.adidasnmdsales.us/ Adidas NMD http://www.adidasnmdsales.us/ Adidas NMD R1 http://www.adidasnmdsales.us/ Adidas NMD sale http://www.adidasnmdsales.us/ NMD http://www.adidasnmdsales.us/ NMD Adidas http://www.adidasnmdsales.us/ NMD XR1 http://www.nike-airmax90.com/ Nike Air Max http://www.nike-airmax90.com/ Buy Nike Air Max Shoes Shopping http://www.nike-airmax90.com/ Air Max 90 http://www.nike-airmax90.com/ Shoes Air Max http://www.nike-airmax90.com/ Nike Air max 2017 http://www.nike-airmax90.com/ nike shoes 70% off http://www.nike-airmax90.com/ air max http://www.nike-airmax90.com/ buy cheap air max shoes http://www.nike-airmax90.com/ cheap nike shoes http://www.nike-airmax90.com/ nike air max 90 http://www.running-shoes.top/ Running shoes http://www.running-shoes.top/ New Balance Original http://www.running-shoes.top/ Puma Walking Shoes Outlet http://www.running-shoes.top/ Cheap Reebok Shoes http://www.running-shoes.top/ Skechers Women's http://www.running-shoes.top/ New Balance Running Shoes http://www.starboots.us/ Basketball Shoes http://www.starboots.us/ KOBE12 Shoes Outlet http://www.starboots.us/ Nike Air Zoom KD9 Shoes Sale http://www.starboots.us/ Nike LeBron14 Shoes http://www.starboots.us/ kyrie3 Shoes Sale http://www.starboots.us/ Curry3 Shoes Sale http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors bags http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors http://www.michael-kors-bags.us/ Cheap Michael Kors bags http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors outlet http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors online http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors factory sale http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors shopping http://www.michael-kors-bags.us/ discontinued michael kors ha http://www.asics.us.com/ Asics shoes outlet http://www.asics.us.com/ Asics Running shoes http://www.asics.us.com/ Asics Gel Kayano http://www.asics.us.com/ Asics outlet http://www.asics.us.com/ Asics shoes http://www.asics.us.com/ Asics outlet store online http://www.asics.us.com/ Asics http://www.asics.us.com/ Asics Running http://www.asics.us.com/ Discount Asics Running Shoes http://www.coach-online.us/ Coach online http://www.coach-online.us/ Coach outlet http://www.coach-online.us/ Coach online handbags http://www.coach-online.us/ Coach factory online http://www.coach-online.us/ Coach handbangg online http://www.coach-online.us/ cheap Coach online http://www.timberland-outlets.org/ Timberland outlet http://www.timberland-outlets.org/ Timberland Shoes http://www.timberland-outlets.org/ Timberland boots http://www.timberland-outlets.org/ Timberland boots sale http://www.timberland-outlets.org/ Timberland factory outlet http://www.timberland-outlets.org/ Timberland boots outlet http://www.timberland-outlets.org/ Timberland shoes outlet http://www.timberland-outlets.org/ timberland outlet work boots http://www.jordan-air.us/ Air Jordan http://www.jordan-air.us/ Discounted-Nike Discounted Air Jordan http://www.jordan-air.us/ Air Jordan Shoes On Sale http://www.jordan-air.us/ Air Jordan Shoes http://www.jordan-air.us/ Cheap Jordan Shoes http://www.vapor-max.com/ VaporMax http://www.vapor-max.com/ Nike VaporMax http://www.vapor-max.com/ Nike Air Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Air VaporMax http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor Max Shoes http://www.vapor-max.com/ Air Max Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Air Max Shoes http://www.vapor-max.com/ Cheap Nike Shoes2017 http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Nike Air MAX http://www.vapor-max.com/ Nike VaporMax Price http://www.vapor-max.com/ Max Air http://www.vapor-max.com/ Womens 2017 Nike Shoes http://www.adidasnmdsales.us/ Adidas NMD R1 http://www.nike-airmax90.com/ Nike Air Max 90 http://www.running-shoes.top/ Running shoes http://www.starboots.us/ Basketball Shoes http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors bags http://www.yeezy-outlet.us/ Adidas Yeezy outlet http://www.asics.us.com/ Asics http://www.coach-online.us/ Coach Factory Outlet http://www.vapor-max.com/ Cheap Nike Shoes 2017 http://www.timberland-outlets.org/ Timberland outlet http://www.jordan-air.us/ Air Jordan http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy http://www.nikeairvapormax.top/ Nike VaporMax http://www.vapor-max.com/ Air Maxvapor http://www.vapor-max.com/ Vapor http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor http://www.vapor-max.com/ VaporMax http://www.vapor-max.com/ Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Nike VaporMax http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Nike Air Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Air Max Vapor http://www.vapor-max.com/ Air Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor Max Shoes http://www.vapor-max.com/ Air Max Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Nike Vapor Max http://www.vapor-max.com/ Vapor Max Nike http://www.nikeairvapormax.top/ Vapor http://www.nikeairvapormax.top/ Nike Vapor http://www.nikeairvapormax.top/ VaporMax http://www.nikeairvapormax.top/ Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Nike VaporMax http://www.nikeairvapormax.top/ Nike Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Nike Air Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Nike Air Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Air Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Nike Vapor Max Shoes http://www.nikeairvapormax.top/ Air Max Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Nike Vapor Max http://www.nikeairvapormax.top/ Vapor Max Nike http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy outlet http://www.adidasyeezy.org/ Cheap Yeezy boost 350 http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy outlet http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy boost350v2 http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy outlet online http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy shoes outlet http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy Shoes http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy Boost http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy Adidas http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy outlet online http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy Boost 350 http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy Outlet http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy Outlet http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy Boost 350 V2 Outlet http://www.adidasyeezy.org/ Yeezy Boost 350 Cheap http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy Shoes Outlet http://www.air-max2018.com/ Air Max 2018 http://www.air-max2018.com/ Nike Shoes 2018 http://www.air-max2018.com/ Nike Air Max 2018 http://www.air-max2018.com/ Nike 2018 http://www.air-max2018.com/ Nike Air
 • на 26 Август 2017 в 16:13 www.yeezy-outlet.us / /
  www.yeezy-outlet.us
  http://www.vapor-max.com/ VaporMax http://www.vapor-max.com/ Vapor Max http://www.spinnerfidgettoy.us/ Spinner Fidget Toy http://www.raybanoutletclearance.com/ Ray Ban Outlet http://www.yeezy-boost350v2.com/ Yeezy Boost 350 V2 http://www.nfljerseys.us/ Cheap NFL Jerseys http://www.longchampbags.us.com/ Longchamp Handbags http://www.adidas-uk.org.uk/ Adidas http://www.vapor-max.com/ Air Max Shoes http://www.vapor-max.org/ VaporMax http://www.raybansunglasses.ca/ Ray Ban Sunglasses http://www.yeezys.org/ Yeezys http://www.yeezyboost-350.org.uk/ Yeezy http://www.kade-sapde.us.com/ Kade Sapde http://www.adidasoutlets.us.com/ Adidas Outlet http://www.nike-stores.fr/ Nike Store http://www.yeezyboost350v2.com/ Yeezy Boost 350 V2 http://www.adidas-outlet.in.net/ Adidas Outlet http://www.underarmouroutlet.us.com/ Under Armour http://www.timberlanduk.org.uk/ Timberland http://www.jordan12.us/ Jordan 12 http://www.nikeairmax.us/ Air Max http://www.outlettoms.us/ Toms Outlet http://www.ultraboostuncaged.us/ Ultra Boost http://www.mlb-jerseys.us/ MLB Jerseys http://www.adidas-nmds.com/ Adidas NMD http://www.oakleyoutlet.net.co/ Oakley Outlet http://www.katespadeoutlets.us/ Kate Spade Outlet http://www.adidas-outlet.org/ Adidas Outlet http://www.nikeairmax-90.com/ Nike Air Max 90 http://www.vapor-max.com/ Vapor Max http://www.timberland-outlet.us/ Timberland Outlet http://www.adidas-nmd.org.uk/ Adidas NMD http://www.adidaseqt.com/ Adidas EQT http://www.ralphlaurens.org.uk/ Ralph Lauren http://www.tomsoutlet-online.us.com/ Toms Outlet http://www.jordan4.us/ Jordan 4 http://www.cheapjordan-shoes.com/ Cheap Jordan http://www.adidasnmdoutlet.com/ Adidas NMD http://www.jordan-shoes.in.net/ Jordan Shoes http://www.katespadeoutlet.us.org/ Kate Spade Outlet http://www.longchamp-outlet.ca/ Longchamp Outlet http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy http://www.adidasnmdsales.us/ Adidas NMD R1 http://www.nike-airmax90.com/ Nike Air Max 90 http://www.running-shoes.top/ Running shoes http://www.starboots.us/ Basketball Shoes http://www.michael-kors-bags.us/ Michael Kors bags http://www.yeezy-outlet.us/ Adidas Yeezy outlet http://www.asics.us.com/ Asics http://www.coach-online.us/ Coach Factory Outlet http://www.vapor-max.com/ Cheap Nike Shoes 2017 http://www.timberland-outlets.org/ Timberland outlet http://www.jordan-air.us/ Air Jordan http://www.adidasyeezy.org/ Adidas Yeezy http://www.nikeairvapormax.top/ Nike VaporMax http://www.airmaxvapor.com/ Air Maxvapor http://www.air-max2018.com/ Air Max 2018
 • на 18 Август 2017 в 6:16 Adidas NMD Runner women shoes Pink White / http://www.nmdadidas.us.com/adidas-nmd-runner-women-shoes-pink-white-p-69.html /
  Adidas NMD Runner women shoes Pink White
  I am often to blogging and i really admire your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and keep checking for brand new information.