Юли е роден 19 юни 1985.
Едно момче на осемнадесет, което можеше да постигне много. Не само във футбола. Дисциплиниран и упорит. Обичан, защото беше етичен и готов да помогне на всеки. Така постъпи и в последните мигове на живота си. Победи страха, за което посмъртно получи наградата за проявени мъжество и характер на Националния футболен синдикат. Остави ни безценен пример. Пример, който дава сили и воля за победа на съотборниците, на приятелите. Колко нереализирани победи! Колко върхове те чакаха! Признат от големите за еталон на професионализма във футбола. Днес почитаме паметта ти... А трябваше да празнуваме тържеството на твоята младост...
Последни публикации
Тези дни най-добрият приятел на Юли
написа чудесно есе за човешките
взаимоотношения в съвременния технологичен
свят. Надявам се, че за вас ще бъде удоволствие
да го прочетете и да споделите мнението си в
коментарите под текста или направо във форума.

Живеем в модерно общество, общество на високите технологии ,където може би най - добрият приятел на човека е не кучето, както много от вас ще предположат, а подръчният компютър или телефон, безценен за нашият живот!
Колко струва нашият най - добър приятел?Доста, ако става въпрос за компютър, телефон или която и да е друга "безценна вещ" от нашето време! Истинският приятел обаче, човекът с когото си играл, с който си правил не една или две бели не се купува с пари, той остава безценен!
Може би в ерата на комуникациите истинското приятелство отстъпва на заден план пред нуждата от пари, която ни кара да мачкаме и не признаваме нищо по пътя си само за да я утолим!Колко всъщност струва истинското приятелство днес? Изобщо имаме ли нужда от него? Ще кажете "да имаме нужда от него, та нали трябва да утешим мъката си някъде? И къде по добре от близкия човек?!"Отговорът може да се крие и на друго място...Проблемите ми могат да бъдат решени в първия чат форум, с първия непознат и то доста успешно имайки се впредвид, че непознатият гледа безпристрастно към проблемите ни.За какво ни е тогава истинско приятелство? И за какво пък още повече трябва да го купуваме?
Истината е там, че близкият човек остава близък за цял живот, независимо от положнието, в което се намираш, независимо дали си богат или беден, здрав или болен ти просто го имаш, и той има теб!Истината е че истински споделените емоции, чувства и преживявания можеш да споделишединствено с човека близък до теб!На каква цена обаче можеш да придобиеш такъв човек?Отговорът е на никаква, защото приятелството е безценно, то не се купува, но много лесно се продава!Да, можеш да купиш последният модел компютър с изкуствен интелект и тем подобни "супер характеристики", но може ли той да почувства болката с теб, може ли да пролее сълзичката на вълнение или мъка спохождаща ни често тези дни?
Хора не предавайте приятелите си..Приятелството е нещо безценно, към което някой хора се стремят през целият си живот и едва успяват да се докоснат до него! Ако ти си позабравил приятелите си, близките и не толкова близките, олисан в работата и ежедневието не се притиснявай все още имаш шанс да им се реванширам само с едно телефонно позвъняване! Не заменяй близките си с новите механизирани приятели,защото утре човекът,който обичаш може вече да го няма!
В тези отминали вече празнични дни, човек, загубил завинаги близък, се усеща най-тъжен и самотен. В главата му нахлуват много скъпи спомени.
Това се случи и с мен – бащата на Юли.

Споменът за последната Коледа, прекарана с моето момче и неговата любима Теодора, не ме напуска нито за миг. Тези щастливи дни бяха в навечерието на нещастната 2004г.
Беше навалял много сняг и ние се колебаехме, дали да тръгнем към малката ни вила в Априлци или да останем в Свищов. Желанието ни за разнообразие надделя и на 24-ти потеглихме към планинската къщичка. Наша приятна компания бяха младо семейство, на което бяхме кумували и скоро очакваше първата си рожба. Приближавайки към нашата цел открихме, че ще ни бъде много трудно да се справим и преборим с времето.Снегът беше навалял почти метър. Колите не можеха да продължат напред, затова ги спряхме на почти половин километър от вилата. Основният герой на този ден беше Юли. Въпреки студа и навалелия сняг, той успешно проправяше партината, докато другите мъже оправяха колите. Клоните на дърветата бяха натежали от навалелия сняг и почти затваряха пътя. Няма да забравя как с премръзналите си ръце Юли пренесе целия багаж, а след това изрови дълбока дупка, за да открие главния кран за пускане на водата в къщичката.Сякаш усещаше, че му е за последно и искаше да се докаже пред нас, и пред любимото момиче. Пореше снега с детските си гърди и дори имаше сили да се шегува и закача с всички.
След като преодоляхме зимните препятствия, премръзнали, уморени, но доволни запалихме камината и се събрахме около нея, за да започне голямото празнуване. Юли беше усмихнат и във весело настроение.
Те, двамата Юли и Дори, бяха толкова щастливи и влюбени, че сякаш нищо на света не можеше да им попречи и да ги раздели. Но, уви, съдбата бе неумолима.Само след няколко месеца Юли замина завинаги, заедно с 11-те дечица от Свищов, край река Лим…
И остави своята любима със спомените за една красива любов, която да ни напомня, че приказките не са само измислица. Юли даде началото на незабравима за нас история за безпределната и истинска любов в един жесток и циничен свят.
Разхвърляни мисли на един тъжен баща в навечерието на рождения ден на неговото мило,смело момче.

Спомням си когато се роди през 1985 година, бях в казармата-войник!
Разстоянието от Белене до Свищов го взех пеша! Щастливият ни семеен живот бързо измина,отлетя и останаха само красиви и незаменими спомени за
един безкрайно щастлива за нас /Креми, Юли,Жоро и Силвия/ приказка.И....19.06.2005 година, Юли трябваше да стане на 20 години.Защо-щеше? За другите е така,но за мен е и винаги ще бъде! Трудно се пише за собственото
дете.Защо ли?Струва ми се, че думите са слаби. Съзнанието ми казва: не пиши това не е достатъчно силно или тази дума не го олицитворява точно! Защо ли?Защото когато видиш детето си по начин,които не си очаквал и разбереш как е постъпил като истински мъж, ти загубваш представа за живота, които си познавал до тогава. За нас остават въпросите,от които повечето без отговор и съжалението за нереализираните надежди и мечти на този млад живот. Трябва да осъзнаем случилото се, за да правим неща добри,за да се доближим до него. Да следваме примера, които ни остави в онази студена, дъждовна и мистична вечер на 04.04.2004 при река Лим!
Душата ти нежна познавах
и виждах как страда при всяка беда
Ти отговор търсеше-защо все така
се случваше в нашата страна!
Първа  < 4 5 6 7 8 >  Последна
Послания
От къде научихте за турнира?
Oт друго място
Oт интернет
Oт приятели