Юли е роден 19 юни 1985.
Едно момче на осемнадесет, което можеше да постигне много. Не само във футбола. Дисциплиниран и упорит. Обичан, защото беше етичен и готов да помогне на всеки. Така постъпи и в последните мигове на живота си. Победи страха, за което посмъртно получи наградата за проявени мъжество и характер на Националния футболен синдикат. Остави ни безценен пример. Пример, който дава сили и воля за победа на съотборниците, на приятелите. Колко нереализирани победи! Колко върхове те чакаха! Признат от големите за еталон на професионализма във футбола. Днес почитаме паметта ти... А трябваше да празнуваме тържеството на твоята младост...
Последни публикации
До всички училища и цялата общественност на гр. Свищов и Община Свищов
Уважаеми деца, педагози и родители,
Във връзка с годишнината от трагичната загуба на децата ни, която се навършва на 04.04.2005 г., ние – родителите и учредители на фондация “Ангели от Лим” се обръщаме към Вас с поканата за участие в литературен конкурс посветен на Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Лора, Светослав, Светослава и Юлиян, който ще се проведе през месец април. Предлагаме Ви 28 теми за есета, разкази и съчинения. идеята и желанието ни е той да се провежда всяка година и да допринесе за по-доброто развитие и възпитание на децата от Свищовска община.

Всички отличили се ще бъдат наградени според възрастовата група в която участват! Предварително благодарим на тези от Вас, които решат да разкрият таланта си и същевременно да покажат обичта си към нашите “ангелчета”! Награждаването на победителите ще се състои в деня на Литературната вечер “Светът през детските очи” за деца от 11 до 18 години, посветена на Александра Гергова, която ще се проведе в ПБЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови” на 15 април 2005 г. от 17.00 часа. Допълнителна информация за провеждането на Дните посветени на “Ангелите от Лим” ще намерите в изготвената програма.

Готовите творби на учениците ще се събират при зам. директорите по учебната част на съответните училища, а на възрастните участници – в офиса на фондация “Ангели от Лим” до 31.03.2005 г. включително.

Адрес за кореспонденция:

гр. Свищов, ул. “Цар Освободител” № 6, /сградата на ДЗИ – ет. 3/, фондация “Ангели от Лим”, тел. За връзка: 0631/6-03-34
www.angels-lim.org
e-mail: angels_lim2004@yahoo.comТЕМИ ЗА ЕСЕТА, РАЗКАЗИ И СЪЧИНЕНИЯ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 5-ти ДО 12-ти КЛАСОВЕ:

1. Любимата ми приказка.
2. Истинските приятели. Защо не можем без тях?
(“Възможно ли е човек да живее без приятели? Едва ли! Но въпросът е – как?” /Александра Гергова/)
3. Мечтите! ...
(“Макар да не са реални, мечтите са необходими, защото реалността не може без тях. Те са стимулът за прогрес и успех” /Александра Гергова/)
4. Аз познавам достоен човек и той е ...
(“Достойния човек трябва да държи на благородни принципи и да ги защитава. За мен, достоен за уважение е този, който в труден момент помага на останалите без да мисли за себе си”. /Александра Гергова/)
5. Можеш ли да избягаш от съвестта си?
(“Ако престанем да чуваме гласа на съвестта, ние ще умрем. Човек е жив, до тогава, до когато доброто живее в него”. /Александра Гергова/)
6. Моят живот: какво харесвам, какво искам, какво правя и мисля - кой съм аз?
(“Винаги се чудиш дали има смисъл в живота и нещата в него. Питаш се да бъдеш или не? Но това ли е въпросът? Не, едва ли. Винаги има смисъл в един живот и особено в твоя. Съмнявайки се можеш само да загубиш”. /Александра Гергова/)
7. “Ние никога не разбираме какви съкровища се намират пред нас, защото хората изобщо не вярват в съкровищата.” /Пауло Коельо/
8. Уважавам ли аз себе си?
9. “Нашите съмнения – това са нашите предатели. Те ни карат да губим това, което можехме да спечелим, ако не се страхувахме да пробваме.” /Уилям Шекспир/
10. “Ако знаете какво точно искате и желаете най-успешния резултат, вие ще намерите начина да го постигнете.” /Джим Рон/
11. Животът се състои в това, да пробвате да разрешавате стоящите пред вас задачи, а не да обвинявате себе си за направените от вас грешки.
12. “Да се постигне успех не означава, че Вие трябва да правите нещо изключително. Това означава, че Вие сте длъжни да правите същото, което правят всичките, но изключително добре.” /Колин Тернер/
13. –“Къде бихте ме посъветвали да отида?”-попитал малкият принц географа.
– “Посетете планета Земя” - отговорил географът.
– “Тя има не лоша репутация”. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/.
14. Който не си търси приятели, той самият на себе си е враг.
15. “Колко много прекрасни неща можеш да откриеш в човека”. /Шота Руставели/
16. Откритият /явен/ враг е половин опасност, а неверният приятел – истинската опасност.
17. Изкуството да умееш да цениш любовта!
18. Душата е длъжна да се труди и през деня и през нощта, и през деня и през нощта...
19. Успехът в живота. Как аз разбирам това.
20. Вечният сблъсък между доброто и злото!
21. “Съдбата – това е прав път, залят с безмилостна светлина, а животът е хитро и сложно преплитане на пътеките, по който все пак трябва да се върви” /Василий Гроссман/.
22. Истинската красота на човека!
23. Домът /семейството/, където аз искам да живея.
24. Как аз съм познал истинската ценност на нещата в живота?
25. Родителите не се избират...
26. “Както баснята, така и животът се цени не по дължината, а по съдържанието” /Сенека/.
27. Няма мира този, който е осъждал, който е знаел всичко, но все пак е мълчал.
28. “Всички заедно сме инструмент на земния оркестър, този който е разбрал това, чувства силата на всяка струна” /Висоцки/.

ТЕМА ЗА ВЪЗРАСТНИ:

29. “Най-добрите учители - децата!” /Майка Тереза/


Желаем Ви успех!
Отминава поредната година...година, която със сигурност не влиза в графата успешни, добри...За съжаление в нея лошите моменти бяха много повече от добрите. Това е от моята позиция, това обаче казват немалко мои приятели и познати. Да, 2004-та е засега най-неприятната досега в моя живот, надявам се и да си остане като такава. Не разбирам защо трябваше да се случат толкова лоши неща - най-тъжното, от които смъртта на Юли и другите деца....едва ли и ще разбера, може би не е във възможностите на човек да си обяснява необяснимото...

А сега като завършек на тази трагична година се случи и нещастието, макар и на далечни километри от нас...Но какво ни остава на нас човеците - тези толкова елементарни и едновременно с това изключително сложни същества - остава ни да си извлечем поуките, да ги търсим, ако не ги намираме, да си спомняме за приятелите, които сме загубили, да гледаме напред, да мислим за хубавите дни, които предстоят, да се усмихнем! :) И нещо много много важно - да живеем за хората! Да им помагаме, да им даваме близостта и топлината, приятелската прегръдка, от която имат нужда, от която имаме нужда всички ние. Защото истината не е в печалбата, истината не е в двуетажната къща, която имаме или нямаме, истината не е в скъпата кола, която притежаваме или не, истината не е в портфейла ни...Истината е някъде съвсем, съвсем другаде - вътре в нас, в човека до нас, в хората около теб, в човеците, които дори не са до теб, в човещината и човеоките отнооения...Може на някои да им прозвучи наивно, но това, което казвам е истина и дано все повече хора го разберат. А когато го има това човеоко отношение, за което говоря, тогава можеш да кажеш, че си имал и хубави моменти дори през една толкова лоша година като тази. Да, аз ще запомня 2004-та и с това - с искрените приятелски отношения, с това, което аз съм дал на хората, с това което те са дали на мен, но не разбирано от позицията на сделката - давам, за да получа нещо, а от позицията на човещината ...защото приятелството според мен не просто се доказва, както често казват, а приятелството се усеща...
И въпреки всичко, което ми се случи тази година аз не съм се настроил негативно към хората или към обществото, все още вярвам в доброто им начало. Дано оттук нататък имаме повече късмет.

Сега ще приложа част от една моя разработка като се надявам да разберете позицията, която съм приел:
"Една от причините да виждаме „разграждането на индивида” е това, че той почти винаги успява да намери оправдание за лошите неща, които върши. Така той неутрализира влиянието на съвестта и продължава да върши не-добрите си действия. Ако индивидът не прави това, означава той да я остави да действа срещу изкушаващите го желания, но той не би го допуснал, тъй като както е казано в една латинска сентенция - etiam sine lege poena est conscientia (съвестта наказва, дори без да е осъдил законът). Присъщо за човек е да оправдава своите собствени грешки с грешките на други хора и така един вид да „изкупува собствените си грехове” поне пред себе си. Може би най-често срещаното оправдание е „Всичко е гадно, обществото, хората и държавата са лоши, щом те вършат лоши неща, щом те взимат, тогава и аз ще върша същите неща, че дори и по-лоши!”. Това е грешката на всеки един индивид, оправдание, което той си налага, но което не бива повече да следва, тъй като „озверяването на личността” е все по-близо, а то води до „пълно разграждане на индивида и на обществото”. И законите не са в състояние да го спрат, от една страна, защото не са съвършенни, а от друга, защото, ако само с тях се опитваме да влияем, то те трябва да са прекалено насилствени, което пък води до последващо „озверяване”.
Много интересен факт е например как човек върши неприятни-за-обществото-дейности и след това отива спокойно да се изповяда или прави дарение, с което счита греховете си за опростени и се държи така сякаш нищо лошо не е сторил."

И така нека през новата година да гледаме по-оптимистично, да бъдем по-близки с хората, да мислим за тях като за най-ценното на този свят, да се усмихваме! :):):)
В памет на децата загинали в трагичната катастрофа на 04.04.2004 г. в р. Лим, Сърбия/ Черна гора Фондация “Ангели от Лим” започна набирането на средства за построяване на параклис “Св. Дух” в новия гробищен парк на гр. Свищов, който да се ползва от всички граждани на гр. Свищов.
Желаещите да вземат участие в построяването на параклиса под каквато и да е форма могат да получат информация нател. 0631/6-03-34, 0887/16 22 29, 0887/207 984 или да дарят средства по Банкова сметка № 100 44 81 81 6 Банков код 66070875 при Ейч Ви Би Банк Биохим – гр. Свищов.
Първа  < 6 7 8 9 10 >  Последна
Послания
 • на 11 Октомври 2021 в 12:32 HarryOvata / Arcatao /
  HarryOvata
  http://dmbrg.com/product14/1092640
 • на 10 Октомври 2021 в 20:58 HarryOvata / Arcatao /
  HarryOvata
  https://vnbroker.com/member.php?u=410828-KariHeo5917304
 • на 10 Октомври 2021 в 20:58 HarryOvata / Arcatao /
  HarryOvata
  https://pinoydutchpost.com/details-of-body-massage/
 • на 10 Октомври 2021 в 5:17 HarryOvata / Arcatao /
  HarryOvata
  https://mbflowercards.com/hanoi-vietnam-body-massage-gets-a-redesign/
 • на 10 Октомври 2021 в 5:16 HarryOvata / Arcatao /
  HarryOvata
  http://www.ardenneweb.eu/archive?body_value=Note,+the+large+load+signs+don't+have+to+be+removed+when+the+P/E+automobile+shouldn't+be+performing+escort+duties.+Queensland+++נערות+ליווי+בהוד+השרון+-+https://sexfinder.co.il/%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%94%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%9F/+++נערות+ליווי+בפתח+תקווה+-+https://sexfinder.co.il/%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%94/++בכפר+סבא+accredited+pilot+and+escort+car+drivers+ought+to+contact+the+relevant+interstate+authority+for+++נערות+ליווי+בקיסריה+-+https://sexfinder.co.il/%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%A7%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%94/++data+on+the+duties+they're+authorised+to+carry+out+in+the+event+that+they+intend+conducting+the+position+interstate.+That+is+cool+because+it+means+there+isn't+any+steering+column+to+dam+the+view+from+the+front+of+the+vehicle.+The+player+should+keep+ahead+of+the+Wolverines+to+get+rid+of+hostiles,+before+they+get+to+the+Wolverines.
  +
  ++
  +
  ++The+most+important+risk+to+the+Wolverines+is+the+Grunts+that+mount+Shade+turrets.+It+is+recommended+for+the+participant+to+destroy+the+turrets,+before+the+Grunts+can+function+them.+However,+it+must+be+noted+that+enemies+proceed+to+spawn+throughout+the+level,+so+the+participant+should+be+cautious.+The+player+enters+the+HQ.+A+few+moments+after+Josef+enters+the+constructing,+you'll+be+ambushed+by+NK+forces.+Fiona+(if+playing+as+Mattias):+You+and+Josef+can+catch+up+on+old+occasions.
  +
  ++
  +
  ++Ceramic+tiles+are+additionally+some+of+the+luxurious+floors,+if+not+essentially+the+most,+and+may+give+your+room+an+affluent+look.+You+may+go+to+the+next+web+site,+a+Rooms+by+Hour+in+Haifa+service+which+lets+you+keep+in+a+room+for+a+short+time+frame,+reducing+your+prices+and+allowing+you+to+have+a+magical+and+discreet+expertise+Research+has+proven+that+around+12+million+adults+see+medical+doctors+for+psychological+well+being+problems+every+year.+Body+massage+is+quite+common+among+the+adults+but+its+additionally+very+useful+to+infants.
  +
  ++
  +
  ++Select+the+manual+massage+remedy+for+targeted+relief+together+with+kneading,+tapping,+finger+press+and+shiatsu.+Whenever+we+are+sick,+we+hardly+ever+consider+the+totality+of+our+being+when+looking+for+treatment.+It+really+is+famed+to+change+into+a+means+of+curing+and+psychotherapy+wherever+the+human+body+is+currently+being+utilized+with+vigor+and+power.+The+highest+mom+blogs+that+share+parenting+ideas+and+unfiltered+facet+of+being+a+mother.
  +
  ++
  +
  ++Though+typically+ignored,+our+emotional+health+is+simply+as+vital+as+our+bodily+health,+++נערות+ליווי+בחולון+-+https://sexfinder.co.il/%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%9F/++significantly+because+if+it+is+not+prioritized,+our+emotional+health+can+have+an+effect+on+our+physical+health.+These+are+the+three+ways+you+may+support+your+spiritual+health.+Sudden+or+fixed+stress+can+induce+mental,+bodily+and+emotional+disorders.+So,+the+subsequent+time+you+are+attempting+to+get+better+from+the+stress+of+an+extended+day+at+work,+strive+a+body+massage+with+any+of+those+massage+oils.
  +
  ++
  +
  ++So+should+you+all+the+time+have+cramps+or+you+are+feeling+that+your+muscles+are+already+too+tight+to+the+point+that+you're+feeling+the+pain,+++נערות+ליווי+לביתך+-+https://sexfinder.co.il/%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%9A/++then+you+possibly+can+attempt+the+extra+intense+varieties+of+therapeutic+massage+The+warranty+covers+the+quality+of+workmanship+of+the+product.+The+highest+massage+chair+brands+make+the+most+of+higher+high+quality+parts.+In+fact,+this+may+allow+new+pores+and+skin+cells+to+grow+round+your+body+and+assist+you+to+attain+higher+and+clearer+skin+structures.
  +
  ++
  +
  ++You'll+find+that+Massage+Chairs+give+you+large+convenience+when+getting+frequent+massage+therapies.++If+you+have+just+about+any+queries+regarding+where+along+with+the+best+way+to+work+with++נערות+ליווי+בדרום+-+https://sexfinder.co.il/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D/+,+you'll+be+able+to+e-mail+us+in+our+site.+Back+on+Earth,+there+is+an+effective+number+of+zero+gravity+massage+chairs+to+select+from.+Dont+worry,+massage+chairs+might+help+to+reduce+your+stress+and+get+you+again+to+focusing+on+your+routine.
От къде научихте за турнира?
Oт друго място
Oт интернет
Oт приятели