Юли е роден 19 юни 1985.
Едно момче на осемнадесет, което можеше да постигне много. Не само във футбола. Дисциплиниран и упорит. Обичан, защото беше етичен и готов да помогне на всеки. Така постъпи и в последните мигове на живота си. Победи страха, за което посмъртно получи наградата за проявени мъжество и характер на Националния футболен синдикат. Остави ни безценен пример. Пример, който дава сили и воля за победа на съотборниците, на приятелите. Колко нереализирани победи! Колко върхове те чакаха! Признат от големите за еталон на професионализма във футбола. Днес почитаме паметта ти... А трябваше да празнуваме тържеството на твоята младост...
Последни публикации
Община Свищов кандидатства за финансиране с проект "Реконструкция на стадион "Академик" в град Свищов пред Министерството на младежта и спорта.
Проектът предвижда ремонт и модернизация на стадион "Академик" и привеждането му в съответствие със съвременните изисквания за функциониране на спортно съоръжение.

От построяването си през 1958 г. до сега стадион "Академик" не е ремонтиран основно. Проектът предвижда ремонтни дейности и модернизиране на помещенията в сградата на стадиона, които сега са в много лошо състояние - съблекални, санитарни възли, стая за съдии, медицинска стая, перално помещение; модернизиране на откритата част на стадиона - поставяне на пластмасови столове с облегалки в секторите за публиката, кошчета за смет, монтиране на нова озвучителна техника; изграждане на подстъпи за инвалидите и обособяване на сектор за хората с увреждания, монтиране на противопожарна инсталация.
Изпълнението на проекта ще се съпътства с прилагане на краткосрочна медийна програма за широко пропагандиране на спорта като основа на здравословен начин на живот.
С изпълнението на проекта "Реконструкция на стадион "Академик" в град Свищов" най-големият спортен комплекс в Свищов ще предлага по-добри условия за развитието на спортните дисциплини и за повишаването на физическата активност на населението в общината.
Освен това реконструираният стадион "Академик" в Свищов ще предлага по-добри условия за провеждане на международни спортни турнири.
Проектът е на стойност 447 000 лв.
Собственият принос на Община Свищов възлиза на 10% от стойността на проекта и е 45 000 лв.
Реализирането на дейностите по проекта ще продължи 4 месеца.

Христина Борисова, ст. експерт в звено "Интеграция" на Община Свищов
8 дни след приключването на разследването за катастрофата в р.Лим, при която загинаха 12 деца от Свищов, материалите му не са пристигнали в Смолянската окръжна прокуратура. Тя трябва да се занимава със случая по разпореждане на Никола Филчев. Това обясни пред "Сега" говорителят й Тодор Тодоров.

Обвинителите в Смолян трябва да решат дали да наредят нова експертиза по делото, за каквато настоява шофьорът Илия Измирлиев. Според заключението на следователите той трябва да бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. За това се предвиждат от 5 до 15 години затвор.
Още на 4 октомври, точно половин година след трагедията, следователят по делото обяви, че разследването е приключило и материалите са в "компетентната прокуратура".
Техническата експертиза заключи, че 13-годишният автобус с около 1 млн. км пробег е бил напълно изправен. Депутатите от парламентарната комисия, разследваща катастрофата, пък лансираха идея за ново изследване с участието на международни експерти.
В Интернет пространството вече може да намерите и сайта на фондация "Ангели от Лим", където има описани основната цел на организацията, информация за децата, за трагедията, дарители, новини и книга за посетители.
Адресът е: http://www.angels-lim.org
Първа  < 7 8 9 10 11 >  Последна
Послания
 • Митко / /
  Митко
  Юли, винаги ще си спомням за теб като онова добро, щастливо и талантливо момче с голямо сърце. Ще ми липсва и онова твое "Благодаря", което ми казваше, когато се виждахме, дори онези две думички "Нещо ново?". Обичам те, приятелю!
 • GeSh / /
  GeSh
  Думи лесно се произнасят но деиствията трудно се осъществяват А когато вече нищо неможе да се каже и стори...просто склони глава и замълчи ! от Геш Почиваи в мир !
 • Marin / /
  Marin
  Toi be6e edin ot nai dobrite mi priqteli i vinagi mie pomagal s kakvoto moje nikoga nqma dago zabravim toi zavinagi 6te ostane v sarcata ni
 • Момчил / /
  Момчил
  Познавах Юли, макар и не съвсем от близо, но достатъчно за да ми липсва. Скърбя и мисля непрестанно за него и останалите деца, знам, че ние никога няма да ги забравим и прежалим. Ще направя всичко, което мога за да помогна в разработването на тази страница и организирането на най-хубавият футболен турнир в България на името на Юли. Много ми е мъчно, защо трябваше да се случи всичко това...
 • Iavor / /
  Iavor
  Mnogo bolka ima v moeto surce 4e moeto golqmo brat4e si otide taka nelepo...iska6e mi se da sam pri nego i da mu pomogna za6toto toi spasi drugite no sebe si ne moja!Veren na dumite "napravi kakvoto trqbva pak da stava kakvoto 6te!" Manz predade jivota si po nai geroiskiq na4in!Bratle kadeto i da si OBI4AM TE edin den ot novo 6te se saberem!
От къде научихте за турнира?
Oт друго място
Oт интернет
Oт приятели