Юли е роден 19 юни 1985.
Едно момче на осемнадесет, което можеше да постигне много. Не само във футбола. Дисциплиниран и упорит. Обичан, защото беше етичен и готов да помогне на всеки. Така постъпи и в последните мигове на живота си. Победи страха, за което посмъртно получи наградата за проявени мъжество и характер на Националния футболен синдикат. Остави ни безценен пример. Пример, който дава сили и воля за победа на съотборниците, на приятелите. Колко нереализирани победи! Колко върхове те чакаха! Признат от големите за еталон на професионализма във футбола. Днес почитаме паметта ти... А трябваше да празнуваме тържеството на твоята младост...
Последни публикации
Мина още една година без теб, сине...
Животът сякаШ е същият, но не и за нас. Когато си отиде, постоянно мислех и търсех утеха в мисълта, че ние сме на този свят временно, все едно сме на екскурзия и тя все някога ще свърШи.Тогава ще можем да бъдем всички отново заедно, сине!
Но... докато дойде този миг , ще живеем с непрестанния копнеж по теб и мъката от твоето отсъствие.
Твоите приятели и връстници вече порастнаха, и поеха кръста на своя живот.Някой ще успеят, други - не, но те винаги ще имат шанса да се поправят или да променят посоката на живота си, защото са живи, а животът е дар Божий! Твоят шанс, сине, бе друг...Ако Господ е милостив към нас и ние живеем достойно , и с по-малко грешки, ще можем да се надяваме да се видим.
Тате, искам да ти кажа колко много ми липсваш. Ти си единствен и специален човек за мен, както често съм казвал : "какъв човек си ти , сине - особен човек някак си..."
Благодаря на Господ, че се смили над нас , грешните, и ни изпрати твоят племенник и наш внук - Божидар!
Юли, много неща искам да ти кажа, но уви...
Почивай в мир, сине и молим Господ да е милостив към теб , и всички деца!

П.с. Господ да даде сили и на близките на загиналите във влака София -Кардам и вечна памет на деветте жертви на тази катастрофа, допусната отново от безотговорното отношение на хората. Жалко е , че хората не могат да разберат, че всеки от нас е отговорен за другия до него. А трябват само любов към ближния, по-малко гордост и повече смирение. Звучи просто, но на практика е трудно изпълнимо.Поне това показва действителността.
Преди 22 години, в началото на лятото, Господ ни изпрати най-слънчевото, усмихнато и смело момче!
Осемнайсет от тях, той топли сърцата и душите ни,
а преди малко повече от 3 години ни напусна завинаги, като герой!
Честит рожден ден, мили Юли!
Благодарим ти, че ни направи по-добри и мъдри, и изпълни сърцата ни с вяра!
Обичаме те!
Oт родителите на децата, загинали във водите на р. Лим

Бихме искали да изкажем своята благодарност към всички, които ни помогнаха, подкрепяха и бяха солидарни с нас през тези тежки три години след ужасната катастрофа при река Лим.
Нещастието ни сполетя изведнъж и без да пита отне най-ценното в живота ни – нашите деца – Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Светослав, Светослава, Лора и Юлиян.
В трудните мигове след това, ние, техните родители, се обединихме във фондация “Ангели от Лим” и се борихме, страдахме, надявахме се, не се отказвахме да търсим истината за случилата се трагедия, и виновниците.
Това беше и причината да сме на първите редове на делото, и да изживяваме всичко отново в залата на Окръжния съд във В.Търново, след това в Апелативния съд, и накрая останали без сили, да чуем произнасянето на окончателната присъда на Върховния касационен съд.
Смята ме, че в крайна сметка истината възтържествува и трите инстанции на съда потвърдиха причината за катастрофата - без съмнение отвличане на вниманието (заспиване) на шофьора Илия Измирлиев и негоден за пътуване в чужбина автобус, предоставен от фирма “Пампорово”АД.
Изводите, до които стигна съдът, ние знаехме и бяха ясни още от първите дни след катастрофата. Но искахме българското правосъдие да се произнесе и законът да има последната дума.
Децата ни няма да се върнат с това и вероятно за много от хората нашите действия изглеждат необясними или както се дочу в публичното пространство, водени от злоба или желание за мъст. Хората се питаха “защо се захващаме да тормозим горкият шофьор, а не обърнем внимание само на фирмата превозвач “Пампорово”АД и нейния собственик СИ банк?”
Отговорът е: за да се разбере, че всеки в нашето общество трябва да носи отговорност за постъпките си и че няма привилигировани пред законите – нито обикновените граждани, нито големите фирми. Смятаме, че това е повече от необходимо именно сега, когато сме свидетели на безумно шофиране и убийствени катастрофи по нашите пътища. Тази присъда е реална и необходима, за да не си позволяват големите туроператори и превозвачи лекомислено да организират екскурзии с деца.
Ние от фондация “Ангели от Лим” искахме промяна в закона за организирането на ученически екскурзии и то стана факт преди около 10 дни, но ние продължаваме да искаме и настояваме за промяна в закона за транспорта с цел, децата да се возят в по- добри и технически изправни МПС.
Искаме да кажем:

На хората, които се интересуваха от нашите дела и мероприятия – че ние не сме ги забравили, и винаги сме усещали подкрепата им.

На децата, които вземаха и вземат участие в нашите мероприятия: ние ги правим за вас, за да можете да изявите своите качества, да се забавлявате и да си спомните за вашите приятели и съученици, които вече не са между вас.

На учителите – не правете компромиси и тънки сметки при организирането на екскурзии, не се продавайте за шепа пари и така да рискувате, както своя, така и животът на поверените ви наши – ваши деца. Много преди вас и много след вас е имало и ще има учителска професия и училища, затова не осквернявайте светостта на будителското дело с недостойни постъпки.

Накрая искаме да пожелаем на всички пострадали от човешка безотговорност или бездействие – на родителите на децата загинали пред дискотека “Индиго”, на близките на моряците от кораба “Хера”, на близките на хората от катастрофата край град Бяла, както и на всички, които се борят, за да открият истината, пожелаваме успех в търсене на справедливо възмездие и сили, за да се борите докрай, независимо от пречките – само така ще допринесете своята лепта в борбата с безсмислената и жестока война по пътищата на страната ни.
Първа  < 2 3 4 5 6 >  Последна
Послания
 • Ioanna / /
  Ioanna
  Dumite navqrno sa izlishni...zashtoto te nqma da te varnat...no vse pak ostava samo mukata i bolkata po teb...POKLON!
 • Tanq / /
  Tanq
  Skapo priqtelche nikoga nqma da te zabravq...vinagi shte te pomnq s tvoqta dobrota,chesnost i krasivata ti usmivka.Lipsvash mi mnogo
 • Dori / /
  Dori
  Since your death Everything has felt so meaningless and vain that I’ve lost the will to live Love, your death Ripped my heart right out and since you went away Life’s had nothing more to give. Obicham te!
 • eli / /
  eli
  Kogato 4uh po televiziata 4e avtobus e padnal v r.Lim i 4e sa zaginali decata ot Svishtov kazaha Julian Manzarov otna4alo nemojah da povqrvam,4e e toi i postoqnno se pitah dali e toi ili ne,no se okaza 4e e toi!Ne go poznavah mnogo dobre,no i az taguvam za nego.Kogato pogledna nagore postoqnno se se6tam za Juli kak li e tam gore?Sigorno e po hubavo ,no bez nego e .... Po4ivai v mir!Lipsva6 ni!obi4ame te!
 • ANREANA / /
  ANREANA
  SALZI PO BUZITE SE STI4AT I MOKRQT NEJNOTO LICE .................... KAJETE MI KAK DA NE PLA4A KATO SE SETQ ZA TOVA PREKRASNO MOM4E
От къде научихте за турнира?
Oт друго място
Oт интернет
Oт приятели