Юли е роден 19 юни 1985.
Едно момче на осемнадесет, което можеше да постигне много. Не само във футбола. Дисциплиниран и упорит. Обичан, защото беше етичен и готов да помогне на всеки. Така постъпи и в последните мигове на живота си. Победи страха, за което посмъртно получи наградата за проявени мъжество и характер на Националния футболен синдикат. Остави ни безценен пример. Пример, който дава сили и воля за победа на съотборниците, на приятелите. Колко нереализирани победи! Колко върхове те чакаха! Признат от големите за еталон на професионализма във футбола. Днес почитаме паметта ти... А трябваше да празнуваме тържеството на твоята младост...
Последни публикации
Мина още една година без теб, сине...
Животът сякаШ е същият, но не и за нас. Когато си отиде, постоянно мислех и търсех утеха в мисълта, че ние сме на този свят временно, все едно сме на екскурзия и тя все някога ще свърШи.Тогава ще можем да бъдем всички отново заедно, сине!
Но... докато дойде този миг , ще живеем с непрестанния копнеж по теб и мъката от твоето отсъствие.
Твоите приятели и връстници вече порастнаха, и поеха кръста на своя живот.Някой ще успеят, други - не, но те винаги ще имат шанса да се поправят или да променят посоката на живота си, защото са живи, а животът е дар Божий! Твоят шанс, сине, бе друг...Ако Господ е милостив към нас и ние живеем достойно , и с по-малко грешки, ще можем да се надяваме да се видим.
Тате, искам да ти кажа колко много ми липсваш. Ти си единствен и специален човек за мен, както често съм казвал : "какъв човек си ти , сине - особен човек някак си..."
Благодаря на Господ, че се смили над нас , грешните, и ни изпрати твоят племенник и наш внук - Божидар!
Юли, много неща искам да ти кажа, но уви...
Почивай в мир, сине и молим Господ да е милостив към теб , и всички деца!

П.с. Господ да даде сили и на близките на загиналите във влака София -Кардам и вечна памет на деветте жертви на тази катастрофа, допусната отново от безотговорното отношение на хората. Жалко е , че хората не могат да разберат, че всеки от нас е отговорен за другия до него. А трябват само любов към ближния, по-малко гордост и повече смирение. Звучи просто, но на практика е трудно изпълнимо.Поне това показва действителността.
Преди 22 години, в началото на лятото, Господ ни изпрати най-слънчевото, усмихнато и смело момче!
Осемнайсет от тях, той топли сърцата и душите ни,
а преди малко повече от 3 години ни напусна завинаги, като герой!
Честит рожден ден, мили Юли!
Благодарим ти, че ни направи по-добри и мъдри, и изпълни сърцата ни с вяра!
Обичаме те!
Oт родителите на децата, загинали във водите на р. Лим

Бихме искали да изкажем своята благодарност към всички, които ни помогнаха, подкрепяха и бяха солидарни с нас през тези тежки три години след ужасната катастрофа при река Лим.
Нещастието ни сполетя изведнъж и без да пита отне най-ценното в живота ни – нашите деца – Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Светослав, Светослава, Лора и Юлиян.
В трудните мигове след това, ние, техните родители, се обединихме във фондация “Ангели от Лим” и се борихме, страдахме, надявахме се, не се отказвахме да търсим истината за случилата се трагедия, и виновниците.
Това беше и причината да сме на първите редове на делото, и да изживяваме всичко отново в залата на Окръжния съд във В.Търново, след това в Апелативния съд, и накрая останали без сили, да чуем произнасянето на окончателната присъда на Върховния касационен съд.
Смята ме, че в крайна сметка истината възтържествува и трите инстанции на съда потвърдиха причината за катастрофата - без съмнение отвличане на вниманието (заспиване) на шофьора Илия Измирлиев и негоден за пътуване в чужбина автобус, предоставен от фирма “Пампорово”АД.
Изводите, до които стигна съдът, ние знаехме и бяха ясни още от първите дни след катастрофата. Но искахме българското правосъдие да се произнесе и законът да има последната дума.
Децата ни няма да се върнат с това и вероятно за много от хората нашите действия изглеждат необясними или както се дочу в публичното пространство, водени от злоба или желание за мъст. Хората се питаха “защо се захващаме да тормозим горкият шофьор, а не обърнем внимание само на фирмата превозвач “Пампорово”АД и нейния собственик СИ банк?”
Отговорът е: за да се разбере, че всеки в нашето общество трябва да носи отговорност за постъпките си и че няма привилигировани пред законите – нито обикновените граждани, нито големите фирми. Смятаме, че това е повече от необходимо именно сега, когато сме свидетели на безумно шофиране и убийствени катастрофи по нашите пътища. Тази присъда е реална и необходима, за да не си позволяват големите туроператори и превозвачи лекомислено да организират екскурзии с деца.
Ние от фондация “Ангели от Лим” искахме промяна в закона за организирането на ученически екскурзии и то стана факт преди около 10 дни, но ние продължаваме да искаме и настояваме за промяна в закона за транспорта с цел, децата да се возят в по- добри и технически изправни МПС.
Искаме да кажем:

На хората, които се интересуваха от нашите дела и мероприятия – че ние не сме ги забравили, и винаги сме усещали подкрепата им.

На децата, които вземаха и вземат участие в нашите мероприятия: ние ги правим за вас, за да можете да изявите своите качества, да се забавлявате и да си спомните за вашите приятели и съученици, които вече не са между вас.

На учителите – не правете компромиси и тънки сметки при организирането на екскурзии, не се продавайте за шепа пари и така да рискувате, както своя, така и животът на поверените ви наши – ваши деца. Много преди вас и много след вас е имало и ще има учителска професия и училища, затова не осквернявайте светостта на будителското дело с недостойни постъпки.

Накрая искаме да пожелаем на всички пострадали от човешка безотговорност или бездействие – на родителите на децата загинали пред дискотека “Индиго”, на близките на моряците от кораба “Хера”, на близките на хората от катастрофата край град Бяла, както и на всички, които се борят, за да открият истината, пожелаваме успех в търсене на справедливо възмездие и сили, за да се борите докрай, независимо от пречките – само така ще допринесете своята лепта в борбата с безсмислената и жестока война по пътищата на страната ни.
Първа  < 2 3 4 5 6 >  Последна
Послания
От къде научихте за турнира?
Oт друго място
Oт интернет
Oт приятели